FC Groningen duwt FC Utrecht dieper in problemen

FC Utrecht strompelde in Euroborg verder naar de zevende nederlaag van het seizoen. Een sterker FC Groningen had voldoende aan één treffer voor de drie punten (1-0).

FC Groningen duwt FC Utrecht dieper in problemen

Vanwege het nodige blessureleed en de tegenvallende prestaties snakt FC Utrecht naar de winterstop. Trainer Jan Wouters wil kunnen werken aan automatismen, iets dat door de lange lijst van afwezigen nagenoeg onmogelijk is. Ook het laatste duel van de eerste seizoenshelft was geen hartversterkertje voor FC Utrecht.

FC Groningen was duidelijk beter dan FC Utrecht, dat vooral in de openingsfase met hangen en wurgen overeind bleef. Het was sowieso opvallend dat beide ploegen zonder te scoren de rust bereikten. Het voorbereidende werk van Dusan Tadic bij FC Groningen was onder anderen niet besteed aan Petter Andersson en David Texeira, zoals aan de andere kant Alje Schut zijn kopbal op de lijn gekeerd worden door Lorenzo Burnet.

Ook in de tweede helft was er meer werk voor FC Utrecht-doelman Rob van Dijk dan voor zijn collega Luciano. De veteraan hield zich knap staande, maar was in de zestigste minuut kansloos op een inzet van Texeira.

De treffer van de Uruguayaanse spits bracht allerminst rust in het spel van FC Groningen. Het slordige spel van de ploeg van trainer Pieter Huistra bood FC Utrecht zicht op een positieve afsluiting van een turbulente eerste seizoenshelft. Maar dat was de gasten niet gegund, zoals ook een tweede Groningse treffer hen werd bespaard.

Door het resultaat in Euroborg maakte FC Groningen een einde aan een reeks van drie duels zonder overwinning. Door de drie punten sluit de club 2011 af als nummer acht. FC Utrecht staat op de veertiende plaats. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's