FC Groningen denkt aan Veldwijk als opvolger Mahi

Reacties

FC Groningen ziet in Lars Veldwijk een mogelijke opvolger van Mimoun Mahi. De club gaat uit van een vertrek van de smaakmaker, waardoor de 25-jarige spits de nieuwe kapstok van de noorderlingen moet worden.

FC Groningen denkt aan Veldwijk als opvolger Mahi

Een overstap naar Groningen zou een hereniging betekenen met Ron Jans. De twee kennen elkaar van hun tijd bij PEC Zwolle, toen Jans daar trainer was en de club Veldwijk huurde van Nottingham Forest. De twee hielden aan die periode een goede band over. Jans is nu technisch manager in Groningen.

Veldwijk begon zijn loopbaan bij FC Volendam en kwam daarna via FC Utrecht en FC Dordrecht in 2013 terecht bij Excelsior. Daar werd hij overtuigend topscorer van de Jupiler League, wat hem een transfer naar Nottingham opleverde. Toen dat avontuur echter niets werd, huurde PEC de sterke aanvalsleider. Hij keerde daarna kort terug naar zijn Engelse werkgever, verhuisde uiteindelijk naar het Belgische KV Kortrijk, maar speelde de laatste vier maanden op huurbasis bij Aalesunds FK uit Noorwegen.

Daar loopt zijn huurcontract over anderhalve week af. Het doel van zijn tijd in Noorwegen was om weer fit te worden en wedstrijden te spelen, hetgeen lukte. Nu wil Veldwijk dolgraag weer aan de slag in Nederland. Eerder sprak Veldwijk met Vitesse, dat inmiddels Tim Matavz aantrok. Toch zouden ook de Arnhemmers nog niet definitief uit beeld zijn. De interesse van FC Groningen is echter niet nieuw: eerder informeerde de club ook al naar de spits.

Algemeen directeur Hans Nijland liet gister aan VI weten na snel een nieuwe spits te willen presenteren nu de club met Bryan Linssen en Alexander Sørloth al twee andere aanvallers heeft uitgezwaaid. Eerder zong de naam van Mehdi Taremi al rond. Mogelijk dat de financiële afwikkeling een probleem kan vormen: Veldwijk heeft niet alleen een doorlopend contract, maar tevens een bovengemiddeld salaris.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.