FC Groningen dankt Luciano voor clubrecord

FC Groningen heeft zondag door de 1-0 zege op NAC Breda een clubrecord geëvenaard. De defensie onder leiding van de Braziliaanse doelman Luciano hield voor de zeventiende keer dit seizoen de nul, evenveel als tijdens het seizoen 1991/92.

FC Groningen dankt Luciano voor clubrecord

FC Groningen hield dit seizoen elf keer zijn doel schoon in de eigen Euroborg en zes keer daarbuiten. Nooit eerder in de Eredivisie hadden de noorderlingen zo veel clean sheets voor eigen publiek. Het vorige thuisrecord stamde van het seizoen 2005/06, toen de ploeg in tien van zijn zeventien thuisduels geen enkel doelpunt incasseerde.

Bij alle zeventien clean sheets van deze competitie stond Luciano onder de lat bij de Groningers. Alleen AZ-keeper Sergio Romero hield dit seizoen vaker de nul (achttien keer).

Luciano vestigde begin dit kalenderjaar al een individueel clubrecord door 569 opeenvolgende minuten de nul te houden in competitieverband. Dat was een ruime verbetering van de prestatie van ex-doelman Roy Beukenkamp, die in 2003 505 minuten de nul had gehouden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen