FC Groningen buigt tegen Heracles achterstand om

FC Groningen heeft op eigen veld tegen Heracles Almelo veerkracht getoond. De Noorderlingen bogen een vroege achterstand om in een voorsprong: 2-1.

De Heraclieden begonnen brutaal aan de wedstrijd in de Euroborg. De ploeg van trainer Peter Bosz kwam na een kwartier op voorsprong door een prachtig doelpunt. Marko Vejinovic legde een hoge pass van Willie Overtoom op prachtige wijze neer voor Glynor Plet. De spits schoof vervolgens beheerst binnen: 0-1.

De ploeg van trainer Pieter Huistra oogde mat en was niet bij machte het de bezoekers op eigen veld de wil op te leggen. Pas kort voor de rust waren de Groningers voor de eerste keer echt gevaarlijk toen een vrije trap van Dusan Tadic op de paal belandde. Even later redde Remko Pasveer knap op een inzet van David Texeira.

Meteen na rust was de Uruguayaan wél trefzeker. Texeira kopte op aangeven van Tadic goed raak. Nog binnen het uur werd het 2-1: Virgil van Dijk gleed een voorzet van Petter Andersson binnen. Het Almelose verzet was gebroken en Groningen had met iets meer scherpte voor het vijandelijke doel zelfs nog verder uit kunnen lopen.

FC Groningen kwam met de winst op 29 punten uit achttien duels, goed voor een gedeelde zevende plaats. Heracles bleef twaalfde met twintig punten. Foto: VI Images