FC Groningen blijkt ook niet opgewassen tegen Braga

FC Groningen heeft op bezoek bij Sporting Braga de tweede nederlaag op rij in de Europa League geleden. Ahmed Hassan bepaalde de eindstand al in de vijfde minuut op 1-0.

Voor het eerst dit seizoen verscheen Mimoun Mahi aan de aftrap aan Groningse zijde. De clubtopscorer maakte indruk met sterke invalbeurten en trof dit seizoen al vier keer doel. Danny Hoesen nam plaats op de bank.

Supersub Mahi moest het in de beginfase met een figurantenrol doen. Door een sterke openingsfase van de Portugezen verkeerde Groningen al snel in ademnood. Het offensief bezorgde Braga in de vijfde minuut de voorsprong. Hassan vormde het eindstation van een vloeiende combinatie en was verantwoordelijk voor de 1-0.

Niet veel later ontsnapte Groningen aan een volgende domper toen een inzet van Rui Fonte tegen de onderkant van de lat belandde. Van de Looi besloot in de 32ste minuut in te grijpen door Albert Rusnák naar de kant te halen en de defensie te verstevigen met Kasper Larsen. Bryan Linssen deelde namens de bekerwinnaar een speldenprik uit, de aanvaller schoot over op aangeven van Mahi.

Braga ging met een 1-0 voorsprong rusten dankzij Ahmed Hassan, die hier zijn treffer viert.

Ook in de tweede helft werd de Groningse defensie regelmatig geteisterd door gevaarlijke voorzetten. Groningen-doelman Sergio Padt vormde meermaals een sta-in-de-weg, waardoor de bezoekers mochten blijven hopen op een gelijkspel. De mee opgekomen Hans Hateboer was dicht bij de gelijkmaker, maar de rechtsback raakte de bal in kansrijke positie verkeerd.

Met nog zo'n tien minuten te spelen bracht Van de Looi Danny Hoesen en Jarchinio Antonia in de ploeg voor Mahi en Michael de Leeuw. Ook de frisse aanvallers konden de nummer acht van de Eredivisie niet aan de eerste goal in de Europa League helpen. Antonia voorkwam in de absolute slotfase echter wel de tweede Portugese treffer van de avond met een bewonderenswaardige sprint en sliding.

Na twee groepswedstrijden zoeken de Groningers nog naar het eerste punt in Europees verband. Op 22 oktober wacht de uitwedstrijd tegen Slovan Liberec, dat vanavond een 1-0 uitzege op Olympique Marseille boekte. De Fransen wonnen de eerste groepswedstrijd met 3-0 van Groningen.