FC Groningen bij laatste acht na zege op FC Volendam

Voor het eerst sinds het seizoen 2010/11 heeft FC Groningen zich geplaatst voor de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi. Dankzij goals van Mimoun Mahi, Nick van der Velden en Michael de Leeuw werd FC Volendam verslagen: 3-0.

In de Eredivisie is FC Groningen al vier wedstrijden ongeslagen, maar de afgelopen maand won de ploeg van trainer Erwin van de Looi slechts één keer. Opsteker was de terugkeer van Danny Hoesen, die de afgelopen duels ontbrak vanwege een schorsing.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de bezoekers, maar Sergio Padt hield Ludcinio Marengo van scoren af. Maar naarmate de eerste helft vorderde, kwam FC Groningen steeds beter in de wedstrijd. Mahi zorgde kort voor rust voor de voorsprong door in de korte hoek raak te schieten.

Mimoun Mahi in een duel met Gijs Luirink, in de periode 2004-06 speler van FC Groningen.

Het was het eerste doelpunt van de van Sparta Rotterdam afkomstige vleugelspeler en lang leek Mahi ook uit te groeien tot matchwinner, ook omdat invaller Guyon Philips namens de bezoekers zijn inzet zag verdwijnen tegen de buitenkant van de paal. In de slotfase maakte FC Groningen echter het verschil tegen de Jupiler League-club.

In de 71ste minuut werd de wedstrijd beslist door Van der Velden, die een door scheidsrechter Richard Liesveld toegekende strafschop benutte. De Leeuw verzorgde het slotakkoord en bepaalde kort voor tijd de eindstand op 3-0, waardoor FC Groningen zich kan opmaken voor de kwartfinale van de strijd om de KNVB-beker.