FC Groningen bevestigt terugkeer Van der Laan

Reacties

De overgang van Martijn van der Laan van SC Cambuur naar FC Groningen is rond. De noorderlingen bevestigden op de clubwebsite dat de verdediger een meerjarig contract zal gaan tekenen. Maandag wordt hij gepresenteerd.

FC Groningen bevestigt terugkeer Van der Laan

De 25-jarige verdediger stond al langer in de belangstelling van de noorderlingen, die eerdere pogingen om Van der Laan over te nemen nog zagen stranden. Cambuur was er na het vertrek van Ramon Leeuwin naar FC Utrecht immers weinig aan gelegen met Van der Laan ook de andere centrumverdediger te verkopen, maar is nu alsnog overstag. 'We wilden hem heel graag houden, maar hij wil zelf heel graag en we willen ook geen ontevreden speler in de selectie', reageerde algemeen directeur Gerard van den Belt al tegenover Voetbal International.

En dus heeft Groningen na lang getouwtrek toch een vervanger voor Giliano Wijnaldum binnen. De 21-jarige linksback koos deze zomer voor een transfer naar Go Ahead Eagles. Dat juist Van der Laan die vacature gaat opvullen is wel enigszins opmerkelijk. Afgelopen seizoen speelde hij immers nog centraal, omdat die positie zijn voorkeur had boven die op de linkerflank.        

Voor Van der Laan is het een terugkeer in Groningen. Hij doorliep de jeugdopleiding en debuteerde in het seizoen 2007/08, toen hij op twee duels bleef steken, in de hoofdmacht. Via SC Veendam kwam hij bij Cambuur terecht.

Manager technische zaken Henk Veldmate is verheugd met het akkoord: 'Martijn heeft de afgelopen jaren bij Veendam en Cambuur een uitstekende ontwikkeling doorgemaakt. Vorig seizoen heeft hij bij Cambuur zijn kwaliteiten bevestigd op Eredivisie-niveau. Zoals bekend waren wij op zoek naar directe versterking van onze verdediging. Met Van der Laan hebben wij de gewenste speler weten binnen te halen. Hij kan als linksbenige speler zowel in het centrum van de verdediging als ook als linksback uit de voeten. Bovendien is Martijn een goede bekende van ons. Hij past uitstekend bij de club en onze supporters. Extra mooi is het dat Martijn afkomstig is uit ons verzorgingsgebied, namelijk Hoogezand. We zijn dan ook heel blij met zijn komst.'         

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.