FC Emmen stunt met spektakelstuk in Zwolle

De titelfavoriet FC Zwolle incasseerde bij de hervatting van de Jupiler League direct een flinke tik. FC Emmen zorgde voor een stunt, zoals MVV dat deed in Volendam.

FC Zwolle-FC Emmen 3-4FC Emmen ontpopte zich eind 2010 tot een reuzendoder. De Drentse formatie deed zijn naam als stuntploeg ook in het nieuwe jaar eer aan. FC Zwolle, dat met een ruime voorsprong de winterstop inging, werd op eigen veld met 4-3 verslagen.

Voor FC Zwolle zag het er aanvankelijk goed uit. Danny Schreurs en Pepijn Kluin deden binnen een kwartier van zich spreken en na de aansluitingstreffer van Tjaronn Chery bracht Bram van Polen de marge weer op twee doelpunten. De veerkracht van FC Emmen vertaalde zich nog in de eerste helft in doelpunten van Guus de Vries en Eldridge Rojer. De rode kaart voor Joey van den Berg in de 71ste minuut kwam FC Zwolle duur te staan. Diep in blessuretijd tekende Hans Denissen voor de verrassende 3-4.

FC Volendam-MVV Maastricht 1-2FC Volendam leefde één minuut in de veronderstelling dat de wedstrijd tegen MVV Maastricht nog een punt zou opleveren. Kees Tol maakte kort voor het einde namelijk de openingstreffer van Tom Van Hyfte ongedaan. Maar in de resterende tijd greep de Limburgse ploeg door een goal van Lance Voorjans alsnog de volle winst, waardoor FC Volendam niet profiteerde van de uitglijder van FC Zwolle.

RKC Waalwijk-FC Eindhoven 4-1FC Eindhoven moest een pas op de plaats maken. De verrassend sterke Brabantse formatie moest zijn meerdere erkennen in RKC Waalwijk, dat in de tweede helft afstand nam via Fred Benson en Roald van Hout. Beide ploegen eindigden met tien man; Benson en Ivo Rossen moesten hun aandeel in een opstootje bekopen met een rode kaart.

Helmond Sport-FC Den Bosch 2-2Helmond Sport moest het stellen zonder de geblesseerde topscorer Bruno Andrade. Marc Höcher nam met twee doelpunten de honneurs waar, maar het was onvoldoende voor de drie punten. FC Den Bosch had namelijk in de persoon van Niels Vorthoren een vergelijkbare troef in de gelederen.

SC Cambuur-FC Dordrecht 3-0FC Dordrecht was in de eerste helft sterker maar verzuimde de kansen te benutten. Het kwam de ploeg van trainer Henny Lee duur te staan. SC Cambuur trok na rust de wedstrijd naar zich toe en onderstreepte dat met doelpunten van Bob Schepers, Kevin Diaz en Mark de Vries.

Fortuna Sittard-AGOVV Apeldoorn 1-2Zarko Grabovic had de eer de eerste treffer van 2011 in de Jupiler League te maken. Maar voor Fortuna Sittard bleek het doelpunt na tien minuten geen opmaat voor een eerste succes. AGOVV Apeldoorn deed binnen een kwartier via Stanley Tailor wat terug en greep dankzij een late treffer van Jaime Bruinier de volle winst.

BV Veendam-Telstar 2-1Telstar kreeg in de blessuretijd de gelegenheid een positieve draai te geven aan de wedstrijd tegen BV Veendam. Frank Korpershoek miste vanaf elf meter een uitgelezen kans de spanning terug te brengen. Johan Plat deed na de gemiste strafschop wel van zich spreken, maar dat bood Telstar vanwege de twee Groningse doelpunten geen soelaas. Foto: VI Images