FC Eindhoven ziet achtervolgers punten morsen

Waar Go Ahead Eagles en FC Volendam punten morsten, bleef FC Zwolle in het spoor van het weer winnende FC Eindhoven.

FC Eindhoven-Telstar 3-1Eindhoven heeft ook na drie duels nog de maximale score. Het ging ten koste van Telstar, dat na de eerste helft al was verslagen. Josemar Makiavala opende de score na negentien minuten, waarna Serhat Koç op slag van rust de marge verdubbelde. Ondanks de aansluitingstreffer van Johan Plat bleek die groot genoeg voor de derde overwinning op rij. Sjors Paridaans maakte in blessuretijd een einde aan de onzekerheid. Telstar verloor meer dan de punten. Raymond Fafiani kreeg een rode kaart na een stevige charge.

Sparta Rotterdam-FC Volendam 0-0FC Volendam maakte een pas op de plaats, terwijl Sparta Rotterdam evenmin veel opschoot met het gelijkspel. Met het punt kregen beide ploegen echter wel waar ze recht op hadden, want het spel was te weinig overtuigend voor een overwinning. Dat zowel Sparta als FC Volendam de kansen onbenut liet was tekenend.

AGOVV Apeldoorn-FC Zwolle 0-4FC Zwolle bleef in het spoor van FC Eindhoven. Norair Mamadov, die deze zomer overkwam van FC Groningen, was met een zuivere hattrick in de tweede helft de gevierde man bij de ploeg van trainer Art Langerer. Voor rust had Furdjel Narsingh het goede voorbeeld gegeven.

Go Ahead Eagles-Helmond Sport 2-3De rode kaart voor Xander Houtkoop kostte Go Ahead Eagles de punten. De aanvaller kreeg tien minuten na rust een rode kaart na een zware overtreding. Met een man meer liep Helmond Sport in de Adelaarshorst via Pepijn Veerman en Kelvin Bossman uit naar een 3-1 voorsprong. Go Ahead kwam daarna niet verder dan de benutte strafschop van Michal Janota.

Fortuna Sittard-FC Emmen 4-1In de tweede helft ontbrandde het heilige vuur bij Fortuna Sittard, dat op eigen veld FC Emmen naar een stevige nederlaag voetbalde. De Drentse gasten konden de eerste Limburgse treffer nog beantwoorden, maar Richard Stolte, Danny Hoesen en Kévin Diaz brachten de tweede zege van Fortuna Sittard in veilige haven.

FC Oss-Almere City FC 3-4Almere City FC gaf de 3-0 zege op eigen veld tegen SC Veendam van vorige week een vervolg. Al na 57 minuten leek de ploeg van trainer Dick de Boer de overwinning niet meer te kunnen ontgaan. De doelpunten van Mitchel Kappenberg, Vojtech Schulmeister, Gino Felixdaal en Thijs Sluijter bleken echter net genoeg. FC Oss kwam mede door twee doelpunten van Christopher Bieber net tekort voor punt.

FC Den Bosch-SC Cambuur 1-1De eerste overwinning van het seizoen glipte FC Den Bosch door de vingers. Paco van Moorsel was op weg de matchwinner te worden dankzij zijn doelpunt in de 55ste minuut. Kort voor het laatste fluitsignaal kwam SC Cambuur via Sandor van der Heide langszij, waardoor FC Den Bosch weer genoegen moest nemen met een gelijkspel.

MVV Maastricht-SC Veendam 2-1SC Veendam kon zich niet ontworstelen aan de laatste plaats in de Jupiler League. De ploeg van trainer Gert Heerkes kwam ook bij MVV Maastricht tekort. Anco Jansen zorgde in de 36ste minuut voor een onverwachte gelijkmaker. MVV kon de verdiende drie punten bijschrijven dankzij Tom van Hyfte, die na bijna een uur raak kopte. Foto: VI Images