FC Eindhoven werkt niet mee aan titelfeestje NEC

Reacties

NEC moet het kampioensfeest zeker een week uitstellen. MVV Maastricht werd weliswaar het 27ste slachtoffer van de Nijmeegse club (1-4), maar FC Eindhoven was spelbreker.

FC Eindhoven werkt niet mee aan titelfeestje NEC

NEC stevent af op de titel in de Jupiler League. Gezien de comfortabele voorsprong (21 punten) is het slechts een kwestie van tijd voor de Nijmeegse club de schaal in ontvangst mag nemen.

MVV moest het volgende slachtoffer worden van de Nijmeegse dadendrang. Maar de Limburgse club zorgde voor een verrassende start door na een kwartier op voorsprong te komen. Jordy Croux profiteerde van het niet doortastende optreden van keeper Joshua Smits en back Giovanni Gravenbeek.

Het antwoord van NEC kwam snel via Rens van Eijden, die acht minuten na de 1-0 de score gelijktrok. De aanvoerder bewees in de tweede helft andermaal zijn waarde voor de Gelderse ploeg door ook de 1-2 voor zijn rekening te nemen. Het bleek voldoende basis voor de 27ste overwinning van het seizoen, die door Sjoerd Ars in veilige haven werd gebracht met twee treffers.

De elfde zege op rij betekende dat NEC zelf gedaan had wat noodzakelijk was voor de vroegste titel in het betaald voetbal. Door het resultaat in De Geusselt werd de aandacht verlegd naar het Jan Louwers Stadion.

Vanuit het Brabantse stadion kwam het slechte nieuws. Aan de andere noodzakelijke voorwaarde werd namelijk niet voldaan. FC Eindhoven, dat punten had moeten laten liggen voor een Nijmeegse titelfeest, bleef schadevrij tegen Sparta Rotterdam. De treffer van Tom Boere bleek genoeg voor de zege, en het uitstel van het NEC-feest, ook omdat de gelijkmaker van het aandringende Sparta (via invaller Denis Mahmudov) werd afgekeurd wegens buitenspel.

Over twee weken kan NEC de titel op eigen kracht binnenhalen als het in De Goffert succes heeft tegen Sparta Rotterdam van voormalig NEC-trainer Alex Pastoor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.