FC Eindhoven op koers voor periodetitel, nipte zege MVV

FC Eindhoven heeft geen fout gemaakt in de strijd om de vierde periode in de Jupiler League. Achtervolger VVV-Venlo haakte af, terwijl MVV Maastricht nog wel in in de race blijft voor nacompetitie.

RKC Waalwijk - FC Eindhoven 0-1
Met nog twee speelronden voor de boeg in de vierde periode bezette FC Eindhoven de tweede plaats achter kampioen NEC, waardoor twee overwinningen genoeg waren om de periodetitel voor zich op te eisen. Vanavond kon daarvoor de eerste stap gezet worden.

RKC Waalwijk had drie punten achterstand en mocht daarom óók nog hopen op deelname aan de play-offs om promotie/degradatie, maar dan moest er wel gewonnen worden door de hekkensluiter van de Jupiler League.

Zover kwam het niet, al was het krachtsverschil met de nummer twee van de Eerste Divisie niet groot. Joey Sleegers zorgde voor de beslissing in het Mandemakers Stadion door halverwege de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Het was alweer het elfde doelpunt van de Feyenoord-huurling dit seizoen.

FC Oss - MVV Maastricht 0-1
MVV Maastricht had in de periodestand slechts één punt minder dan FC Eindhoven, maar op bezoek bij FC Oss leek de ploeg van trainer Ron Elsen tegen duur puntenverlies aan te lopen. Beide teams kwamen lang niet tot scoren, maar vier minuten voor tijd bezorgde Bryan Smeets de bezoekers drie punten.

De thuisclub is al zeker van deelname aan de nacompetitie, aangezien het achter NEC als tweede eindigde in de derde periode. MVV moet de vierde periode winnen om nog in aanmerking te komen voor de play-offs om promotie/degradatie.

Helmond Sport - VVV-Venlo 3-1
Ook VVV-Venlo had slechts één punt minder dan FC Eindhoven, maar ging verrassend onderuit tijdens het uitduel met Helmond Sport. Guus Joppen zette de bezoekers uit Limburg nog wel op voorsprong, maar door een eigen doelpunt van Gianluca Nijholt werd het vijf minuten voor rust gelijk.

De tweede helft was nog geen tien minuten oud of Helmond Sport leidde met 3-1 door treffers van Stanley Elbers en Mounir El Allouchi. Daar bleef het bij in het Lavans Stadion. Op basis van de huidige zevende plaats in de Jupiler League stevent VVV-Venlo overigens wel af op deelname aan de nacompetitie.