FC Eindhoven kan schulden afbetalen dankzij succes

Reacties

FC Eindhoven is door de recente successen in staat komende zomer kortlopende schulden van zo'n 4,5 ton fors te verlagen. 'De liquiditeit komt niet meer in gevaar en intussen blijven we groeien', zegt vertrekkend voorzitter Michiel Pieters.

FC Eindhoven kan schulden afbetalen dankzij succes

Het winnen van de vierde periode is goed voor een bonus van 75 duizend euro. De te verwachten transfer van trainer Jean-Paul de Jong, die onderhandelt met FC Utrecht, levert eenzelfde transfersom op en een meer dan geslaagd galabal bracht eveneens flink wat geld op.

'Daar zijn we natuurlijk erg blij mee', zegt Pieters, die in de raad van advies gaat plaatsnemen. 'Het is geen noodzaak de schulden komende zomer helemáál terug te dringen, maar het is duidelijk dat we op dit front grote stappen zetten. Ook hebben we afspraken gemaakt met de partijen die een langlopende lening aan ons hebben verstrekt.'

Als de Brabanders de doelstelling van promotie realiseren, dan krijgen zij 1,6 miljoen euro extra uit de televisiepot. Een deel daarvan gaat naar het spelersbudget, dat ook in de Jupiler League 720 duizend euro zal bedragen. Bovendien zijn Pieters en zijn collega's met enkele grote sponsors in gesprek om hun bijdragen fors te verhogen.

'Er is animo voor, merken we', vervolgt Pieters. 'Een paar bedrijven willen graag iets extra's gaan doen. Niet in ruil voor de rechten op een speler, maar gewoon puur uit betrokkenheid. Het gaat dus niet om leningen, maar om cash geld dat wij vrij mogen besteden.’

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.