FC Eindhoven in spoor Dordrecht, Emmen haalt uit

Ten koste van Jong FC Twente blijft FC Eindhoven in de buurt van koploper FC Dordrecht. FC Emmen zette FC Oss te kijk.

FC Eindhoven – Jong FC Twente 2-0
FC Eindhoven blijft in het spoor van koploper FC Dordrecht, dat zaterdag met grote cijfers (5-0) concurrent VVV-Venlo terugwees. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong verkleinde de achterstand tot drie punten door met 2-0 te winnen van Jong FC Twente.

Al in de eerste helft haalde FC Eindhoven de buit binnen. Doelpunten van Chiro N'Toko en Jens van Son boden voldoende marge om in het Jan Louwers Stadion de drie punten te pakken. Met de vijfde zege van het seizoen werd de achterstand op Dordrecht verkleind tot drie punten.

FC Emmen – FC Oss 5-0
Sinds het vertrek van trainer Anton Janssen naar NEC wacht FC Oss nog steeds op een overwinning. Ook de derde wedstrijd onder interim-coach Klaas Wels ging verloren. FC Emmen was met 5-0 veel te sterk voor de Brabanders, waar Gert Heerkes nadrukkelijk als nieuwe trainer genoemd wordt.

Quenten Martinus begon bij FC Emmen slecht door in de negentiende minuut een strafschop te missen, maar hij maakte zijn fout meer dan goed. De aanvaller was, samen met Frank Olijve, een van de smaakmakers en onderstreepte dat met de vierde Drentse treffer. Frank Olijve (2), Alexander Bannink en Leandro Resida namen de andere goals voor hun rekening bij Emmen, dat door de overwinning de onderste regionen verliet.