FC Dordrecht ziet SC Cambuur en De Graafschap passeren

SC Cambuur gaf FC Dordrecht het nakijken en nam de tweede plaats over. Ook De Graafschap boekte progressie op de ranglijst.

FC Dordrecht-SC Cambuur 2-3FC Dordrecht kwam het beste uit de startblokken in het duel tussen de voornaamste achtervolgers van koploper Go Ahead Eagles. De openingstreffer van John Verhoek na 23 minuten paste in het spelbeeld. Maar de formatie van trainer Gert Kruys moest toestaan dat SC Cambuur zich herstelde en via een vrije trap van Léon Hese langszij kwam.

In de tweede helft kantelde het duel aan de Krommedijk naar de kant van SC Cambuur. Mark de Vries en Nassir Maachi brachten de overwinning voor de Friezen binnen handbereik. Na een onderbreking wegens het bekogelen van de assistent-scheidsrechter kwam FC Dordrecht niet verder dan een treffer van Ibad Muhamadu en moest het twee plaatsen inleveren.

De Graafschap-Fortuna Sittard 2-0Fortuna Sittard hield ruim vijftig minuten stand op De Vijverberg. Maar uiteindelijk was de Limburgse formatie niet bij machte De Graafschap van de overwinning af te houden. Hugo Bargas vond na 53 minuten uit een vrije trap het eerste gaatje in de Fortuna-defensie en kreeg in de slotfase navolging van Yuri Rose. De Graafschap schoof door de zege op naar de derde plaats.

Helmond Sport-FC Eindhoven 2-2Na de 8-0 oorwassing tegen FC Dodrecht kwam FC Eindhoven in de derby tegen Helmond Sport beter voor de dag. Toch had trainer Jan Poortvliet reden tot klagen. Zijn ploeg gaf tot twee keer toe een voorsprong uit handen. Tim Nelemans deed in de negende en 59ste minuut van zich spreken. Daniel Guijo-Velasco en invaller Guus Joppen maakten die treffers ongedaan. Ondanks de veerkracht zakte Helmond Sport door het puntverlies een plaatsje.

FC Omniworld-AGOVV Apeldoorn 1-2AGOVV Apeldoorn schoof verder op naar boven. De ploeg van trainer John van den Brom moest daarvoor wel FC Omniworld opzij schuiven en slaagde daarin dankzij de inbreng van uitblinker Nacer Chadli. De aanvallende middenvelder bekroonde een goede wedstrijd met de winnende treffer na ruim een uur. MVV-Excelsior 1-1MVV nam sportieve revanche voor de blamage van vorige week. De Maastrichtse formatie liet de pijnlijke 6-0 nederlaag tegen FC Den Bosch volgen door een bemoedigend 1-1 gelijkspel tegen Excelsior. Faty Papy luisterde zijn debuut voor MVV op door de openingstreffer van Karim Mossaoui ongedaan te maken.

RBC Roosendaal-Haarlem 2-2RBC Roosendaal heeft genoegen moeten nemen met een gelijkspel tegen Haarlem, dat met succes de snelle openingstreffer van Gregory Nelson met twee doelpunten beantwoordde. Maar de voorsprong verkregen dankzij Roel de Graaff was geen lang leven beschoren. Sjored Ars maakte een minuut na de 1-2 alweer gelijk voor RBC, dat het laatste half uur puntverlies niet kon voorkomen.

BV Veendam-FC Volendam 4-0FC Volendam had na twintig minuten het zicht op een positief resultaat verloren. Niet alleen hadden Michael de Leeuw en Michiel Hemmen voor BV Veendam gescoord, maar het elftal van Edward Sturing was ook teruggebracht tot een tiental. Hamit Yildiz kreeg van scheidsrechter Tom van Sichem in de achttiende minuut zijn tweede gele kaart. BV Veendam profiteerde in de eerste helft via De Leeuw en Tjeerd Korf. Na rust bleef meer schade Volendam bespaard.

Telstar-FC Emmen 4-1Van alle goede bedoelingen van FC Emmen was na elf minuten weinig meer over. Scheidsrechter Michel Winter gaf rechtsback Arjan Bergsma een rode kaart voor een te wilde tackle op Erwin Koen. Telstar buitte de numerieke meerderheid vóór rust twee keer uit. Na treffers van Kevin Brands volgden in de tweede helft nog Noord-Hollandse doelpunten van Glynor Plet en Sjord Paridaans (in eigen doel). Daardoor was de aansluitingstreffer van Tim Siekman van weinig waarde.