FC Dordrecht zet reeks zonder winst voort tegen FC Utrecht

Reacties

FC Utrecht is er op bezoek bij FC Dordrecht vandoor gegaan met de drie punten. De ploeg van Robby Alflen won met 3-1 aan de Krommedijk, de thuisploeg daarmee verder in de problemen helpend.

FC Dordrecht zet reeks zonder winst voort tegen FC Utrecht

FC Dordrecht begon nog zo leuk en verfrissend aan het seizoen. De ploeg won het openingsduel van het seizoen bijvoorbeeld met 2-1 bij SC Heerenveen, maar moet zich inmiddels serieuze zorgen maken. De ploeg van Ernie Brandts blijft door de nederlaag tegen FC Utrecht voorlaatste.

Na die eerste driepunter konden De Schapenkoppen namelijk nog maar twee puntjes bij elkaar voetballen. FC Dordrecht blijft derhalve de hete adem van hekkensluiter Heracles Almelo, dat drie punten heeft, in de nek voelen. Tegen FC Utrecht – waar Harry van den Ham, die Dordt vorig seizoen naar promotie leidde, assistent-trainer is – had FC Dordrecht zichzelf evenwel wat lucht kunnen verschaffen.

Na de 0-1 van Ruud Boymans – de spits (foto) kopte uit een afgemeten voorzet van Tommy Oar zijn derde competitietreffer van het seizoen binnen – kreeg de ploeg wat mogelijkheden op de gelijkmaker. Dordrecht kwam via Rick ten Voorde echter pas tot scoren nadat het via een koddig eigen doelpunt van Josimar Lima al 0-2 was geworden.

In plaats van 2-2 viel de treffer aan de andere kant. Een vrije trap van Yassin Ayoub leek niet helemaal buiten het bereik van Filip Kurto te komen, maar de Poolse doelman kon de inzet toch niet keren (3-1). Zijn collega aan de andere kant, Robbin Ruiter, was op dat moment vanwege een blessure al naar de kant gehaald. Door de overwinning bezet FC Utrecht nu de tiende positie, al kan FC Groningen (dat om 16.45 uur aftrapt tegen Excelsior) nog over de mannen van Robby Alflen heen wippen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.