FC Dordrecht zestien duels op rij zonder zege

Reacties

● AZ verloor in de Eredivisie nog nooit van FC Dordrecht (W4, G1 – thuis en uit) en won de twee thuisduels met De Schapenkoppen.

FC Dordrecht zestien duels op rij zonder zege

● AZ leed slechts één nederlaag in de laatste acht competitiewedstrijden (W4, G3).

● Sinds de komst van John van den Brom pakte alleen de traditionele topdrie meer punten in de Eredivisie dan AZ (zestien).

● In 2014 won AZ slechts één van de vijf competitiewedstrijden tegen promovendi (G2, V2).

● Van alle Eredivisiespelers die dit seizoen nog geen minuut ontbraken is alleen Sven Nieuwpoort (Go Ahead) jonger dan Nemanja Gudelj, Jeffrey Gouweleeuw (beiden AZ) en Filip Kurto (FC Dordrecht).

● Guus Hupperts en Celso Ortiz creëerden samen 32 kansen voor AZ zonder een assist achter hun naam te hebben.

● FC Dordrecht pakte slechts één punt in de twaalf voorgaande Eredivisieduels die de club speelde in de maand januari (G1, V11).

● Dordrecht wacht nu al zestien wedstrijden op een overwinning. Het negatieve clubrecord staat echter op 25 wedstrijden op rij zonder overwinning uit het seizoen 1994/95.

● De Schapenkoppen schoten dit seizoen 48 keer op doel, het minste van alle Eredivisieploegen en net zo vaak als PSV scoorde in de Eredivisie.

● Sinds de eeuwwisseling hadden vier ploegen zeven punten of minder na zeventien wedstrijden, alleen Fortuna Sittard in 2001 eindigde dat seizoen niet op de laatste plek en wist degradatie te ontlopen.

● FC Dordrecht is samen met NAC de enige ploeg zonder doelpunt van een verdediger dit seizoen.

● Giovanni Korte speelde door een blessure zijn laatste wedstrijd op 20 september, maar is nog steeds gedeeld topscorer van FC Dordrecht met twee treffers.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.