FC Dordrecht vier thuisduels op rij ongeslagen

● De drie voorgaande Eredivisiewedstrijden van FC Dordrecht thuis tegen Go Ahead Eagles eindigden allen in een gelijkspel; beide teams maakten in totaal drie goals.

● FC Dordrecht hield in de laatste drie thuisduels de nul, een Eredivisierecord voor De Schapenkoppen.

● FC Dordrecht is vier thuisduels op rij ongeslagen (W1, G3). Verliest de ploeg niet van Go Ahead dan is een evenaring van het clubrecord uit 1995 (reeks van vijf ongeslagen thuisduels) een feit.

● Het publiek in het Riwal Hoogwerkers Stadion zag de afgelopen 206 minuten geen doelpunt; Mart Lieder was op 24 januari de laatste speler die scoorde (Excelsior 1-0) in Dordrecht.

● FC Dordrecht stond dit seizoen pas 119 minuten voor en 1.106 minuten achter in de gespeelde duels, respectievelijk het minste en het meeste van alle Eredivisieteams.

● Opvallend: FC Dordrecht maakte slechts vijf doelpunten in de laatste tien duels, tegenstander Go Ahead doet het nog minder met vier goals.

● De topscorers van beide ploegen Mart Lieder (FC Dordrecht, drie goals) en Alex Schalk (Go Ahead, vier treffers) zijn de minst trefzekere clubtopscorers van de Eredivisie.

● Dordrecht (60), NAC (91) en Go Ahead Eagles (94) zijn dit seizoen de ploegen met het minste aantal schoten op doel.

● Adnan Alisic is de enige, huidige Dordrecht-speler die dit seizoen in actie kwam, maar nog geen wedstrijd verloor (W1, G1).

● Go Ahead Eagles was voor de winterstop trefzeker met 14,5 procent van de schoten, terwijl de schotconversie na de winterstop slechts 5,2 procent is.

● De Eagles wisten de laatste acht uitwedstrijden tegen promovendi niet te winnen (G3, V5). De laatste uitzege tegen een promovendus dateert van 6 november 1993 (1-4 bij Heerenveen).

● Van alle Eredivisieploegen hanteerden Go Ahead Eagles (904), SC Cambuur (783) en FC Dordrecht (782) het meest de lange bal dit seizoen.

● Go Ahead-spits Glynor Plet kwam in zijn 327 speelminuten tot drie gecreëerde kansen en tien schotpogingen (drie op doel).

Bron: Opta Sports