FC Dordrecht verliest dit seizoen alle duels op zondag

● FC Dordrecht won de enige eerdere thuiswedstrijd tegen SC Cambuur in de Eredivisie, een 4-0 zege in juni 1993.

● In de drie voorgaande ontmoetingen tussen Dordrecht en Cambuur op het hoogste niveau, vielen in totaal veertien doelpunten (minimaal vier per duel).

● FC Dordrecht pakte één punt in de laatste zes competitiewedstrijden (G1, V5).

De Schapenkoppen kregen in de laatste negen Eredivisieduels slechts één keer minder dan twee doelpunten tegen.

● Dordrecht verloor alle zeven Eredivisieduels die het dit seizoen speelde op zondag en maakte in deze wedstrijden in totaal slechts drie doelpunten.

● Joris van Overeem is de enige Dordrecht-speler die dit seizoen in alle 31 duels in actie kwam en maakte de meeste minuten bij De Schapenkoppen (2.630).

● SC Cambuur verloor de laatste zes uitwedstrijden in de Eredivisie, de langste reeks van een ploeg dit seizoen (samen met Dordrecht tussen januari - maart en de huidige reeks van PEC Zwolle).

● Als alleen de eerste helft van een Eredivisieduel zou tellen voor de ranglijst, dan zou SC Cambuur veertiende staan; op basis van de tweede helft achtste.

● De Leeuwarders hebben in 2015 gemiddeld meer balbezit in de Eredivisie dan elk ander team (55 procent).

● Van de twintig spelers met tien of meer Eredivisiegoals dit seizoen vallen de doelpunten van Cambuur-spits Bartholomew Ogbeche gemiddeld het laatst in de wedstrijd (67ste minuut).

Bron: Opta Sports