FC Dordrecht twaalf duels op rij zonder winst

Reacties

● Willem II won vier van de vijf voorgaande uitwedstrijden tegen FC Dordrecht in de Eredivisie (V1).

FC Dordrecht twaalf duels op rij zonder winst

● Dordrecht wist in vier van de laatste vijf Eredivisie-duels met Willem II niet te scoren (thuis en uit – W1, V4).

● Willem II pakt gemiddeld 2,2 punten tegen FC Dordrecht op het hoogste niveau; meer dan tegen elk ander huidig Eredivisie-team.

● FC Dordrecht scoort het minst in de Eredivisie (negen keer) en incasseert ook de meeste treffers (33).

● FC Dordrecht verloor vorig seizoen slechts één thuiswedstrijd: die tegen Willem II (0-2). De Tilburgers waren ook de enigen die Dordrecht vorig seizoen tweemaal versloegen in de Jupiler League.

● De Dordtenaren verloren de laatste zes thuiswedstrijden in de Eredivisie; een evenaring van het clubrecord (tweemaal, in 1983/84 en 1994/95).

● De ploeg van trainer Ernie Brandts maakte dit seizoen slechts één doelpunt in de eerste helft en kwam in de laatste twaalf duels niet tot scoren voor de rust.

● Mocht Dordrecht niet scoren tegen Willem II, dan evenaart de ploeg het clubrecord van vijf Eredivisie-duels zonder treffer dat werd neergezet tussen september en oktober 1994.

● FC Dordrecht won al twaalf wedstrijden op rij niet in de Eredivisie, de langste reeks van alle clubs op dit moment.

● Willem II maakte in de laatste twee uitduels net zo veel goals als FC Dordrecht in alle zes thuiswedstrijden dit seizoen (vijf).

● Met zeventien punten uit dertien duels heeft Willem II nu al net zo veel punten als in het laatste seizoen op het hoogste niveau (2012/13) na dertig wedstrijden.

● De Tilburgers wonnen dit seizoen al twee keer een uitwedstrijd (Feyenoord 1-2 en Heracles 1-3). In de voorgaande drie Eredivisie-seizoenen boekte Willem II slechts één uitzege.

● Samuel Armenteros maakte vijf van de laatste zes Eredivisie-doelpunten van Willem II en had daar slechts zeven schoten op doel voor nodig.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.