FC Dordrecht hoopt op rentree smaakmaker Korte

Reacties

FC Dordrecht hoopt vrijdagavond in het thuisduel met Willem II een einde te maken aan een negatieve reeks van zes thuisduels zonder zege. De hekkensluiter heeft bij het tegengaan van de improductiviteit bovendien de hoop gevestigd op de terugkeer van Giovanni Korte.

FC Dordrecht hoopt op rentree smaakmaker Korte

Een blik op de serie thuisduels zal de Dordtse fan allesbehalve vrolijk stemmen: FC Dordrecht-PEC Zwolle (1-2), FC Dordrecht-AZ (1-3), FC Dordrecht-NAC Breda (0-1), FC Dordrecht-Vitesse (2-6), FC Dordrecht-FC Utrecht (1-3) en FC Dordrecht-FC Twente (0-4). De negatieve reeks zorgt bovendien voor een vervelende vermelding. De Dordtenaren verloren als enige club in Europa alle thuisduels.

Tevens valt de improductiviteit op. Dordrecht maakte dit seizoen pas negen goals. FC Groningen en NAC Breda zijn wat de doelpuntenproductie betreft nog het meest in de buurt met veertien goals in dertien wedstrijden.

Dordrecht verloor zeven duels op rij en scoorde daarin maar vier keer. Vandaar dat de club achter de schermen druk bezig is smaakmaker Korte weer fit te krijgen. De huurling van ADO Den Haag brak op 20 september in de uitwedstrijd tegen Excelsior (1-1) een kuitbeen en zit midden in de revalidatie. 'Die verloopt voorspoedig', liet technisch directeur Marco Boogers weten. 'Hoelang hij nog nodig heeft? Twee, misschien drie weken? Misschien dat hij weer wat minuten kan maken tegen Heracles Almelo (op vrijdag 12 december, red.) of een week later tegen FC Groningen. Giovanni brengt toch iets extra’s.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.