FC Dordrecht heeft weinig aan remise bij Heracles

Het duel der laagvliegers tussen Heracles Almelo en FC Dordrecht is zonder winnaar geëindigd: 1-1. Met dat resultaat schieten vooral de bezoekers amper iets op.

Dordrecht kwam in Almelo al in de derde minuut op voorsprong. Ryan Koolwijk kreeg het doelpunt op zijn naam, maar zijn inzet werd onderweg nog van richting veranderd door Heracles-verdediger Ramon Zomer en Dordt-spits Mart Lieder. Daardoor had keeper Dennis Telgenkamp geen antwoord paraat.

Een minuut daarna kreeg Heracles via Iliass Bel Hassani een flinke mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de technicus mikte voorlangs en liet daarmee een inschattingsfout van Josimar Lima onbestraft. Dordrecht liet in het restant van de eerste helft het initiatief aan de thuisploeg, die zich daar geen raad mee wist. Daardoor lonkte voor De Schapenkoppen halverwege de eerste zege sinds 9 augustus, die hard nodig was om het gat met de zeventiende plaats enigszins overbrugbaar te houden.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Heracles maakte keer op keer slechte keuzes in balbezit, waardoor Dordt eenvoudig overeind bleef. In de 72ste minuut ging het alsnog mis. Lima maakte hands in het strafschopgebied, waarna scheidsrechter Björn Kuipers naar de stip wees. Oussama Tannane nam het buitenkansje met succes voor zijn rekening: 1-1.

De remise zal als een nederlaag voelen voor Dordt, omdat de hekkensluiter geen moment in de problemen kwam in Almelo en zo goed als niets aan het behaalde punt heeft. Het verschil met nummer zeventien NAC Breda, dat een duel minder speelde, blijft enorm: zeven punten. Heracles heeft drie punten meer dan NAC en staat veertiende.