FC Dordrecht en FC Eindhoven staan in Spakenburg en Ermelo voor schut

Reacties

Voor FC Dordrecht en FC Eindhoven is het KNVB-bekeravontuur al in de eerste ronde ten einde gekomen. De clubs uit de Keuken Kampioen Divisie gingen ten onder tegen amateurs.

FC Dordrecht en FC Eindhoven staan in Spakenburg en Ermelo voor schut
© Pro Shots
Spakenburg
Spakenburg
3 - 0
FC Dordrecht
FC Dordrecht

Het verschil tussen de top van de Tweede Divisie en de onderkant van de Keuken Kampioen Divisie is klein. Sterker nog, de topamateurs zetten de profs al vroeg in de wedstrijd op een achterstand.

Ravelino Junte zette na vijf minuten de 1-0 op het scorebord. In de veertigste minuut vergrootte Yannick Zeeman de marge voor de gastheren. Op slag van rust had Spakenburg dankzij een raak schot van afstand van Frank Schilder een zeer comfortabele marge. Het bleek genoeg voor de stunt. In de tweede helft kon Dordrecht niets uitrichten om de pijnlijke exit te voorkomen.

DVS '33
DVS '33
2 - 1
FC Eindhoven
FC Eindhoven

De Ermelose club staat na negen competitieduels zesde in de Derde Divisie Zaterdag en toonde zich dinsdagavond op het eigen sportpark een ware cupfighter. Dat deed de thuisploeg ook nog eens zonder Stef Nijland, de oud-prof van onder meer FC Groningen, PSV en PEC Zwolle, die sinds de zomer van 2020 bij DVS speelt.

Met een schot in de verre hoek zorgde Benjamin Roemeon al vroeg voor de 1-0. Tien minuten voor rust had het zomaar 2-0 kunnen staan, maar Quincy Veenhof schoot de bal voorlangs. De KKD-club kreeg ook kansen, bijvoorbeeld via Jort van der Sande en Charles-Andreas Brym, maar gescoord werd er maar niet door de mannen van trainer Rob Penders.

Twee minuten na de pauze deed de thuisploeg dat wél weer. Het was weer de zeer gevaarlijke Roemeon die ‘m maakte. De Brabanders wisten via een goal van Jasper Dahlhaus pas in de extra tijd de spanning terug te brengen. Het was te laat. Zodoende blameert FC Eindhoven zich, terwijl het in Ermelo juist groot feest was, na het laatste fluitje van de scheidsrechter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.