FC Dordrecht dompelt Achilles '29 in bizar slot in rouw

Alleen een wonder kan Achilles '29 nog behoeden voor degradatie uit de Jupiler League. Dankzij de ultralate gelijkmaker lijkt FC Dordrecht het vege lijf te redden (2-2).

Iedereen had Achilles '29 al afgeschreven in de Jupiler League, maar de ploeg uit Groesbeek was bezig aan een sterke serie en had vrijdag in een rechtstreekse confrontatie zelfs de kans om in punten op gelijke hoogte te komen met FC Dordrecht.

Lang leek Achilles die missie te volbrengen. Freek Thoone had nog wel de kans om de score te openen in Groesbeek laten liggen door een penalty te missen. Maar na ruim een half uur maakte Niek Versteegen na een mooie aanval alsnog de 1-0 namens de thuisploeg. Nog voor de rust kreeg ook Dordrecht een strafschop, die werd benut door Joey Godee.

In de tweede helft moest de ploeg van trainer Eric Meijers minimaal nog één keer scoren om een gedegen kans te behouden op nog een jaar profvoetbal. Op Sportpark De Heikant leek het wonder uiteindelijk te worden volbracht nadat Jop van Steen Achilles naar een voorsprong had gekopt. Maar Erol Alkan dompelde de Groesbekers in de slotseconde in rouw en bracht Dordrecht in feeststemming.

Achilles '29 heeft als hekkensluiter drie punten minder dan FC Dordrecht, maar bovendien een veel minder doelsaldo. De ploeg uit Groesbeek speelt nog uit tegen De Graafschap en thuis tegen Jong PSV. FC Dordrecht stuit nog op FC Emmen (thuis) en FC Den Bosch (uit).