FC Dordrecht deelt tik uit, Telstar doet zichzelf tekort

Met een zege in Oss effende FC Dordrecht het pad naar de tweede ronde van de nacompetitie. Telstar liet MVV aan een nederlaag ontsnappen.

TOP Oss-FC Dordrecht 0-2 FC Dordrecht heeft een eerste stap gezet naar de tweede ronde van de nacompetitie, waar Roda JC als tegenstander wacht. De ploeg van trainer Gert Kruys boekte een 2-0 overwinning op TOP Oss. Hoewel de Brabanders in de eerste helft beter voor de dag kwamen, was de zege verdiend. FC Dordrecht was doortastender en bevestigde dat na rust met twee treffers. Eddy Putter tekende voor de openingstreffer en Marcel van der Sloot verdubbelde de marge in de slotfase met een schitterende vrije trap.

Telstar-MVV 0-0 MVV was naar Velsen gekomen voor een gelijkspel en slaagde in die opzet. Maar met wat meer geluk had Telstar de behoudende tactiek afdoende beantwoord. De ploeg van trainer Edward Metgod kreeg zes minuten voor het einde de uitgelezen kans de ban te breken, nadat MVV-keeper Ruud Boffin Telstar-invaller Chevello onreglementair had gestuit. Benito Olenski miste echter van elf meter. Boffin stopte de inzet van de middenvelder.