FC Den Bosch zwijnt voor tweede maal in bekertoernooi

FC Den Bosch is opnieuw met de schrik vrijgekomen tegen een amateurclub in het KNVB-bekertoernooi. Dinsdagavond versloegen de Bosschenaren de amateurs van Excelsior '31, dat vanaf de zestiende minuut tegen tien man speelde: 3-1.

Eerder dit seizoen had de Eerstedivisionist al eens een verlenging nodig tegen de amateurs van WKE (5-2 winst); in de wedstrijd in de achtste finale was het een rode kaart die het de Brabanders moeilijk maakte. Al na de zestiende minuut moesten de bezoekers verder met tien man, nadat doelman Kees Heemskerk (foto) Hakim Ezafzafi op zijn weg naar het doel onderuit schoffelde.

De goalie moest inrukken bij een 1-0 voorsprong voor zijn ploeg (in de tiende minuut tot stand gekomen via Vykintas Slivka) en Excelsior '31 buitte de overtalsituatie nog voor rust uit door via een rake kopbal van Dylan Vosskuhler langszij te komen. Maar het tiental van Den Bosch beschikte over de nodige prestatiedrang en kwam na de pauze opnieuw op voorsprong. Het was Furghill Zeldenrust die vanaf de strafschopstip de 1-2 binnenschoot.

Tim Hofstede gooide het duel een klein kwartier voor tijd in het slot. De verdediger FC Den Bosch veranderde een schot van Niek Vossebelt van richting en daarmee tekende hij voor de 1-3 eindstand. Bovendien bezorgde hij zijn werkgever een plaats in de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-beker.