FC Den Bosch zet zegereeks voort tegen Fortuna Sittard

FC Den Bosch heeft drie dagen na de bekerzege op FC Twente (2-1) ook in de Jupiler League een overwinning kunnen bijschrijven. In eigen huis was een goal van Tom van Weert genoeg om het hooggeplaatste Fortuna Sittard af te troeven: 1-0.

FC Den Bosch zet zegereeks voort tegen Fortuna Sittard

Van Weert (foto) was tegen Twente al matchwinner en eiste die rol in De Vliert andermaal voor zich op. De 22-jarige spits kopte twee minuten na rust op aangeven van Jeffrey Vlug de openingsgoal tegen de touwen. Daarna was Vlug nog dicht bij de tweede goal van de middag, maar hij schoot op de paal.

Omdat het daarbij bleef, boekten de Bosschenaren de vierde overwinning op rij in competitieverband. Het seizoen was juist nog begonnen met een reeks van vier nederlagen. Voor Fortuna komt er juist een einde aan een succesvolle serie. De Limburgers hadden sinds 3 september niet meer verloren in de Jupiler League.

Den Bosch gaat na de thuiszege aan kop in de tweede periode met de volle score uit drie duels. Op de reguliere ranglijst blijft de ploeg van trainer Jan Poortvliet elfde met vijftien punten. Fortuna Sittard staat vierde en heeft twintig punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's