FC Den Bosch geeft 3-0 voorsprong weg tegen FC Oss

FC Oss heeft een punt overgehouden aan de Brabantse derby tegen FC Den Bosch (3-3). Daar zag het lange tijd niet naar uit, want de ploeg van trainer Hans de Koning keek na 47 minuten tegen een 3-0 achterstand aan.

Den Bosch begon voor eigen publiek uitstekend. Niels Vorthoren kopte in de 27e minuut van dichtbij de 1-0 binnen, Fabio Caracciolo was met een kopgoal verantwoordelijk voor 2-0 en vlak na rust was het opnieuw Vorthoren die er 3-0 van maakte.

Die voorsprong had voldoende moeten zijn voor drie punten, maar FC Oss toonde veerkracht. Joël Tshibamba miste eerst nog een strafschop, daarna zorgden Patrick Lip en Aziz Moutawakil in een tijdsbestek van vier minuten voor 3-2.

In de 81ste minuut werd het zelfs nog gelijk. Emrullah Güvenç (foto) kopte bij de tweede paal de 3-3 binnen. Door het gelijkspel blijft Den Bosch steken op de negende plaats. FC Oss staat zeventiende.