FC Den Bosch en TOP Oss verliezen met gelijkspel

FC Den Bosch en TOP Oss zijn weinig opgeschoten met de remise (1-1) op de 28ste speeldag van de Jupiler League en in de vierde ronde in de strijd om de vijfde periode.

Erik Quekel zette TOP al snel op voorsprong. De aanvaller scoorde in de zeventiende minuut, mede omdat Den Bosch matig verdedigde. Hij staat dit seizoen al op veertien doelpunten.

Vlak voor rust maakte Gorgi Hristov op aangeven van Pinto gelijk. Het was zijn vierde goal. De Macedoniër blesseerde zich bij zijn treffer en keerde in de tweede helft niet meer terug.

De wedstrijd was van een beroerd niveau. Vooral in het tweede bedrijf gebeurde er weinig meer. Den Bosch leek even de winst te grijpen toen het claimde dat de bal de doellijn had gepasseerd bij een scrimmage voor het doel van TOP Oss, maar scheidsrechter Pieter Vink kende geen treffer toe.

Den Bosch zag het gat met koploper RKC Waalwijk oplopen tot acht punten. TOP Oss liet na de beste uitgangspositie te veroveren in de vijfde periode. De Brabanders hadden met een zege in De Vliert FC Zwolle en ADO Den Haag kunnen passeren.