FC Clubloos: van Alex tot Emanuelson en Pranjic

Reacties

Clubs en trainers die nog verlegen zitten om vers bloed moeten hun heil zoeken in spelers zonder contract. VI zette een elftal buitenkansjes bij elkaar.

FC Clubloos: van Alex tot Emanuelson en Pranjic

Doelman: Een ervaren goalie is zonder twijfel beschikbaar. Mark Schwarzer (43) is misschien een brug te ver. Vladimir Gabulev is ruim tien jaar jonger. De tienvoudig Russisch international heeft ruime ervaring in Rusland met onder andere Dinamo Moskou (afgelopen seizoen nog 23 duels) en kan ook bogen op Europese ervaring in de Champions League.

Rechtsback: In Nederland heeft hij zonder twijfel naam gemaakt. Dankzij zijn jaren bij PSV is bekend waar de kracht van Stanislav Manolev ligt. De Bulgaarse rechtsback kwam na zijn Nederlandse avontuur terecht in Rusland. Gezien zijn 49 duels in vier seizoenen waren ze bij Kuban Krasnodar en Dinamo Moskou niet compleet tevreden met de 45-voudig international.

Centrale verdedigers: Over voormalig PSV'ers gesproken, na zijn vertrek bij AC Milan is Alex op zoek naar een nieuwe club. De Braziliaan is inmiddels 34 jaar oud, maar afgelopen seizoen speelde hij 25 wedstrijden in de Serie A. Bovendien neemt hij een flinke dosis ervaing mee, die hij heeft opgedaan bij Chelsea en Paris Saint-Germain 

69 interlands met Uruguay en 163 duels in de Primera Divisón en de Serie A met onder andere Juventus, Sevilla en Barcelona. Kortom, Martín Cáceres (29) brengt als centrale verdediger meer mee dan alleen zijn defensieve kwaliteiten. De vraag is alleen in hoeverre hij hersteld is van een achillespeesblessure, die hij in mei opliep.

Linksback: De carrière van Urby Emanuelson zit de laatste jaren wat in het slop. De voormalig Ajacied heeft inmiddels vier Italiaanse clubs achter zijn naam staan. Met Hellas Verona degradeerde hij uit de Serie A. Hij is in verband gebracht met Cagliari, maar zit nog altijd zonder club.

Rechtermiddenvelder: Raul Meireles (33) kennen we onder meer van de verbeten strijd die hij leverde op het middenveld van Fenerbahçe. De Turkse club heeft de Portugees na vier jaar bedankt voor bewezen diensten en dus zit de 76-voudig international in de wachtkamer.

Centrale middenvelder: De 32-jarige Mathieu Flamini was een naam die deze transferperiode zeker voorbij kwam. Maar zijn ervaringen bij AC Milan en Arsenal ten spijt, de Franse middenvelder zit nog immer zonder club.

Linkermiddenvelder: In Heerenveen maakte Danijel Pranjic (34) indruk en lag er een mooie toekomst in het verschiet. In 2009 verhuisde hij naar Bayern München. Maar de Kroaat heeft niet de stap naar de top kunnen zetten en heeft de afgelopen drie seizoenen Panathinaikos gediend.

Rechtsbuiten: Met moeite slaagde zijn zaakwaarnemer erin het contract van Zakaria Labyad (23) met Sporting Lissabon te laten ontbinden. De voormalige aanvaller van Vitesse heeft nu zijn handen vrij om de juiste keuze te maken om zijn carrière nieuw leven in te blazen. 

Spits: Misschien zit de sleet er met zijn 32 jaar wel een beetje op (veel goals maakte hij de afgelopen jaren niet meer), maar Emmanuel Adebayor kan ongetwijfeld nog zijn waarde hebben. Fulham dacht dat inderdaad, maar kon het niet met hem eens worden over een contract. De Togolees weet hoe het is om zonder club te zitten. In januari dook hij op bij Crystal Palace nadat enige maanden daarvoor zijn verblijf bij Tottenham Hotspur was geëindigd. 

Linksbuiten: Roland Lamah (28) heeft ook ervaring in de Eredivisie. De aanvaller, die in 2007 door Anderlecht aan Roda JC werd verhuurd, speelde in de Primera Divsión (Osasuna), de Premier League (Swansea City), de Ligue 1 (Le Mans) en de Jupiler League Pro League (Anderlecht). De laatste twee jaar was hij actief voor het Hongaarse Ferencváros.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.