FC Basel haalt Van Wolfswinkel binnen na topjaar in Arnhem

Reacties

Ricky van Wolfswinkel trekt na één seizoen de deur alweer achter zich dicht bij Vitesse. De spits maakt per direct de overstap naar FC Basel, waar hij woensdagmiddag een contract voor drie seizoenen tekent.

FC Basel haalt Van Wolfswinkel binnen na topjaar in Arnhem

De 28-jarige Van Wolfswinkel keerde een jaar geleden terug bij de club waar hij in 2008 zijn debuut maakte als profvoetballer. Na teleurstellende avonturen bij Norwich City, Saint-Étienne en Real Betis wilde de spits zich opnieuw bewijzen in de Eredivisie.

In die opdracht slaagde Van Wolfswinkel glansrijk. Met twintig doelpunten in 28 wedstrijden was de aanvaller goud waard voor Vitesse. Bovendien maakte de goalgetter ook nog eens beide doelpunten in de bekerfinale tegen AZ (2-0). Hoewel Van Wolfswinkel na afloop van het seizoen nog aangaf een langer verblijf bij Vitesse geen straf te vinden, kiest hij voor een avontuur bij de Zwitserse topclub FC Basel.

In Basel is Van Wolfswinkel de opvolger van Marc Janko. De ex-speler van FC Twente is namelijk vertrokken naar Sparta Praag. Daarnaast laat ook Seydou Doumbia de club achter zich. Doumbia werd het afgelopen gehuurd van AS Roma.

Bij Basel staat ook de Nederlander Jean-Paul Boëtius nog onder contract. De vleugelspits werd het afgelopen half jaar verhuurd aan RC Genk, maar die club besloot niet met hem door te gaan. Inmiddels lonkt een terugkeer naar zijn oude liefde Feyenoord.

Vitesse-clubwatcher Marco Timmer over de transfer.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.