FC Augsburg dankt punt aan misser Çalhanoglu

Bayer Leverkusen heeft zich tekortgedaan in de Bundesliga. Tegen FC Augsburg moest genoegen worden genomen met een 1-1 gelijkspel.

Leverkusen, dat afgelopen dinsdag een mooi resultaat tegen Barcelona in de Champions League door de vingers zag glippen, kende een dramatische start. In de twaalfde minuut was Bernd Leno pijnlijk in de fout gegaan bij een terugspeelbal. De bal sprong over de voet van de doelman heen en hobbelde het Bayer-doel in.

Nadat in de 39ste minuut Karim Bellarabi de stand gelijk had getrokken kreeg Leverkusen in de 71ste minuut de uitgelezen kans een voorsprong te nemen. Hakan Çalhanoglu schoot echter uit de toegekende strafschop de bal over.

Dankzij de misser keerde FC Augsburg, op 22 oktober de volgende opponent van AZ in de Europa League, met een welkom punt terug. Desondanks staat de formatie van aanvoerder Paul Verhaegh nog in de gevarenzone met vijf punten. Bayer Leverkusen staat door het puntenverlies zevende.