FBI-doelwit ontkent: 'Geen 110 miljoen smeergeld'

Reacties

De gearresteerde Argentijnse sportmarketeer heeft in een Amerikaanse rechtbank betrokkenheid bij het FIFA-schandaal ontkend. Alejandro Burzaco (51) is een van de veertien kopstukken die wordt beschuldigd door de FBI.

FBI-doelwit ontkent: 'Geen 110 miljoen smeergeld'

Burzaco was eigenaar van een sportmarketingbureau en heeft volgens de aanklacht samen met drie anderen 110 miljoen euro smeergeld beloofd aan voetbalbestuurders. In ruil daarvoor wilde hij de exclusieve marketingrechten voor de Copa América-toernooien van  2015, 2019 en 2023. De FBI meent dat uiteindelijk veertig miljoen is betaald.

Volgens de aanklagers zei Burzaco in mei 2014 tegen zijn samenzweerders: 'We kunnen hier allemaal last van krijgen. We gaan allemaal naar de gevangenis.' Na de invallen in het FIFA-hotel dook Burzaco aanvankelijk onder, maar uiteindelijk meldde hij zich op 9 juni bij de politie in Italië. Vervolgens werd hij uitgeleverd aan de VS, waar hij nu in alle toonaarden ontkent.

De rechter stelde zijn borgsom vast op liefst twintig miljoen dollar. Dat bedrag is inmiddels overlegd, waardoor hij zijn proces niet in de gevangenis hoeft af te wachten. Burzaco heeft wel huisarrest, is voorzien van een enkelband en wordt 24 uur per dag in de gaten gehouden door beveiliging.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.