Favre overweegt wéér een nieuwe partner voor De Jong

De stoelendans in de voorhoede bij Borussia Mönchengladbach duurt voort. Luuk de Jong verwelkomt zaterdag waarschijnlijk weer een nieuwe aanvalspartner.

Favre overweegt wéér een nieuwe partner voor De Jong

Trainer Lucien Favre houdt vooralsnog vertrouwen in de zevenvoudige Oranje-international. Alleen om De Jong optimaal te laten renderen, is er een stoelendans ontstaan rondom de positie van tweede spits. Voor het duel met 1. FC Nürnberg overweegt de Zwitserse coach zijn landgenoot Granit Xhaka voorin te posteren.

De eerste vijf officiële duels bij Die Fohlen had De Jong afwisselend de Belg Igor De Camargo, de Duitser Mike Hanke en de Turk Tolga Cigerci als aanvalskompaan. Geen van hen bleek de ideale combinatie met de Nederlander te vormen. Slechts Hanke wist als enige aanvaller een doelpunt te maken.

'Xhaka kan overal spelen', reageert Favre. De van FC Basel overgekomen international is van origine een controlerende middenvelder. In die rol was Xhaka de eerste wedstrijden van dit seizoen actief in Gladbach. 'Maar als de trainer mij voorin nodig heeft, speel ik daar graag.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's