Favorieten winnen in UEFA Cup

De grote favorieten kenden weinig problemen in de eerste wedstrijden van het UEFA Cup-toernooi. Alleen Aston Villa leed een verrassende thuisnederlaag. BijInternazionale juichten de supporters niet alleen voor de doelpunten, want Ronaldo (foto) keerde terug.

De tweede ronde lijkt een zekerheidje voor AC Milan. De ploeg van coach Fatih Terim won met 2-0 van Bate Borisov. De Rossoneri beslisten het duel dankzij doelpunten van Andrei Sjevtsjenko en Javi Moreno. Sjevtsjenko kopte in de 64ste minuut binnen uit een voorzet van Serginho en Moreno schoot twee minuten voor het einde van het duel de 2-0 op het scorebord.

Parma won ook, maar weinig overtuigend. De Italiaanse ploeg versloeg HJK Helsinki met 1-0. Savo Milosevic zorgde vanaf de strafschopstip voor de enige treffer van de thuisploeg.

Club Brugge blameerde zich op Cyprus. De Belgische ploeg kwam al snel achter door een treffer van Themistocleus. De beter spelende Belgen kwamen langszij via doelpunten van Gert Verheyen en Clement. Brugge probeerde het duel uit te spelen, maar liet zich alsnog verrassen door de thuisploeg. Tien minuten voor tijd zette Radoslavjev beide ploegen naast elkaar.

Edwin van Ankeren bleek weer eens van grote waarde voor Odd Grenland. De Noren speelden in eigen stadion met 2-2 gelijk tegen Helsingborg IF. Edwin van Ankeren zette zijn ploeg op een 2-1 voorsprong nadat eerder Morten Evans (Grenland) en Michael Hansson (Helsingborg) hadden gescoord. Na rust zette Alvaro Gustavsson de Zweden weer naast de Noren.

Bij Aston Villa klonk boe-geroep. De ploeg van coach John Gregory verloor in Birmingham met 3-2 van het Kroatische Varteks Varazdin. Het elftal van Peter Schmeichel en George Boateng kwam twee keer terug van een achterstand, maar op het tweede doelpunt van Sasa Bjelanovic hadden The Villains geen antwoord.

Internazionale leidde met rust al comfortabel tegen het Roemeense Brasov. De Italiaanse ploeg leidde halverwege al met 3-0 na doelpunten van Stéphane Dalmat, Mohammed Kallon en Luigi Di Biagio. De tweede helft leverde geen doelpunten op, maar zorgde toch voor vreugde in het Giuseppe Meazza omdat Ronaldo terugkeerde in een officiële wedstrijd. In de 62ste minuut maakte de Braziliaan zijn rentree.

Eidur Gudjohnsen mocht starten omdat de geschorste Jerrel Hasselbaink ontbrak bij Chelsea. De IJslander greep zijn kans, want hij tekende voor de eerste twee Londense doelpunten in het treffen met Levski Sofia. Met Mario Melchiot, Boudewijn Zenden en Ed de Goey in de basis zegevierde het elftal van manager Claudio Ranieri met 3-0.

De terugkeer van Ipswich Town in de UEFA Cup blijkt geen makkelijk avontuur. Op Portman Road speelden The Tractor Boys ternauwernood met 1-1 gelijk tegen Torpedo Moskou. Titus Bramble had een groot aandeel in beide treffers. Na twintig minuten zette hij met slechte terugspeelbal opponent Dmitry Vyasmikin vrij voor doelman Matteo Sereni. De Rus profiteerde en scoorde door de benen van de Italiaanse keeper. In de slotfase maakte Bramble zijn fout goed door binnen te schieten uit een vrije schop.