Favorieten beginnen met zege in Eerste Klasse

Na de zege van Anderlecht vrijdag, hebben ook RC Genk en Club Brugge drie punten na één wedstrijd in het nieuwe seizoen. En net als het gepromoveerde KV Mechelen gisteren verloor, staat ook FCV Dender EH nog met lege handen.

RC Genk-Cercle Brugge 3-1
Genk legde de basis voor de zege in de eerste twintig minuten. De nummer twee van vorig jaar nam een veilige marge door vlotte doelpunten van Ivan Bosnjak en Tom Soetaers. Stijn De Smet deed even iets terug, maar Jean-Philippe Caillet vergrootte het verschil weer snel tot twee treffers.

Club Brugge-Bergen 2-1
François Sterchele kende een ijzersterk debuut bij Club Brugge. De van Germinal Beerschot overgekomen spits, die vorig seizoen 21 keer scoorde, maakte beide goals voor Club. Toch ging het de thuisploeg moeizaam af tegen Bergen. De gasten speelden sterk en scoorden via Zoko.

FCV Dender EH-Germinal Beerschot 1-2
Dender leek even op weg naar een stunt op de eerste speeldag. De promovendus kwam via David Destorme op voorsprong, maar raakte die binnen drie minuten kwijt door een eigen doelpunt van Johan Gerets. Het sterkere Germinal pakte vervolgens de zege. Malki Sabah werd de matchwinner.

Bekijk hier al onze video's