FA-voorzitter Dyke voorziet snel einde van Blatter

Reacties

Greg Dyke heeft na de herverkiezing van Sepp Blatter als FIFA-voorzitter uitgehaald naar de 79-jarige Zwitser. De voorzitter van de Engelse voetbalbond (FA) acht het onwaarschijnlijk dat Blatter standhoudt nu de FBI is begonnen met de strijd tegen de corruptie binnen de wereldvoetbalbond.

FA-voorzitter Dyke voorziet snel einde van Blatter

'De strijd is nog lang niet gestreden', zei Dyke kort na de presidentsverkiezing in Zürich. 'Om de procureur-generaal van de FBI te quoten: dit is pas het begin, niet het einde. Het idee dat Blatter de FIFA zou kunnen hervormen is belachelijk. Ik zou erg verrast zijn als hij over twee jaar nog steeds in het zadel zit.'

Dyke wierp zich in aanloop naar de verkiezing op als een van de grootste tegenstanders van Blatter. Zo eiste de Engelse preses donderdag dat Blatter opstapte als FIFA-president, naar aanleiding van de arrestaties van zeven FIFA-officials in Zürich en de beerput die daarna werd opengetrokken door de FBI.

'Hij moet weg', stelde Dyke gisteren al in gesprek met persbureau AP. 'Door zelf ontslag te nemen of door te worden weggestemd. En anders moeten we een andere manier vinden. Het imago van de FIFA is dermate beschadigd dat het niet kan verbeteren met Blatter aan het roer. De UEFA moet hem proberen eruit te werken.'

Hoe Dyke dat precies voor zich ziet is niet duidelijk. Wellicht komen de Europese bonden volgende week met een statement als ze bij elkaar komen voorafgaand aan de Champions League-finale (6 juni) in Berlijn. De Engelse bondsvoorzitter heeft al gedreigd het WK 2018 in Rusland te boycotten. UEFA-voorzitter Michel Platini vindt uit de FIFA stappen een optie nu Blatter is herkozen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.