Farfán velt vonnis over 'Nederlands' FC Augsburg

Schalke 04 heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de DFB-Pokal. Jefferson Farfán kroonde zich tot matchwinner tegen het FC Augsburg van trainer Jos Luhukay.

FC Augsburg - Schalke 04 0-1Luhukay begon vol vertrouwen aan het bekerduel met Schalke 04. Zijn FC Augsburg is koploper in de Tweede Bundesliga en hield ook lang stand tegen de bezoekers uit Gelsenkirchen. De Nederlands getinte ploeg - Kees Kwakman, Nando Rafael, Gibril Sankoh en Paul Verhaegh begonnen in de basis - kreeg in de eerste helft ook de beste mogelijkheden op een voorsprong.

Aan de andere kant was Klaas-Jan Huntelaar na rust gevaarlijk, maar voormalig PSV-aanvaller Farfán besliste de wedstrijd uiteindelijk in het voordeel van Schalke. In de 84ste minuut haalde hij uit op aangeven van Raúl. Het doelpunt van de Peruviaan bleek voldoende voor de winst en een plek in de kwartfinale.

1899 Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 2-0Ook 1899 Hoffenheim plaatste zich bij de laatste acht van het toernooi om de DFB-Pokal. In eigen huis won het eenvoudig van Borussia Mönchengladbach, hekkensluiter in de Bundesliga. Gylfi Thór Sigurdsson opende in de 35ste minuut de score door een vrije trap van zo'n twintig meter binnen te schieten. Demba Ba besliste de wedstrijd in de 64ste minuut door uit een hoekschop te scoren. Foto: VI Images