'Fantastische prof' Boer ook dit seizoen bekerkeeper Ajax

Reacties

Net als vorig seizoen mag Diederik Boer ook deze jaargang de bekerwedstrijden van Ajax keepen. Trainer Frank de Boer zegt daar geen moment over te hebben getwijfeld. De coach voert in totaal minimaal vier wijzigingen door ten opzichte van afgelopen weekend.

'Fantastische prof' Boer ook dit seizoen bekerkeeper Ajax

De oefenmeester maakte dinsdag via de officiële kanalen bekend dat Boer woensdag tegen De Graafschap in de basis zal starten. Datzelfde geldt voor eventuele volgende bekerduels. 'Boer blijft net als vorig seizoen gewoon staan in de beker. Dat hebben we zo met hem afgesproken bij zijn komst naar Ajax. Hij verdient het om deze wedstrijden te spelen. Diederik is een fantastische prof die het hele seizoen klaarstaat voor Jasper Cillessen.'

De doelman van Oranje hoeft woensdag zelfs helemaal niet op te komen draven, André Onana zit als tweede doelman op de bank. De positie onder de lat is niet de enige plek waar De Boer veranderingen doorvoert, zijn elftal zal minimaal op vier plekken verschillen van het team dat zondag aantrad tegen Excelsior. 'Een paar jongens hebben kleine pijntjes', ziet De Boer.

En in dat opzicht komt het bekerprogramma goed uit. 'Door het volle programma zijn er weinig mogelijkheden om ze rustig te laten herstellen. Deze bekerwedstrijd biedt daar nu de gelegenheid voor. Bovendien kunnen spelers die wel heel goed trainen, maar weinig spelen zichzelf laten zien tegen De Graafschap.'

Heitinga
Over het wel of niet meespelen van John Heitinga zei De Boer: 'Je ziet dat hij stappen maakt. Hij komt eraan. En dat is goed, want hij is niet alleen als opvulling van de selectie gekomen. Hij wil graag laten zien waartoe hij nog in staat is.' De routinier maakt woensdagavond in ieder geval deel uit van de wedstrijdselectie. Dat geldt niet voor Cillessen, Kenny Tete Jairo Riedewald. Thulani Serero zit wél bij de groep.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.