Fan die 'Vermeer-pop' ophing verdacht van doodsbedreiging

De Ajax-fan die tijdens De Klassieker van 7 februari een pop ophing die Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer moest voorstellen, wordt vervolgd voor bedreiging met de dood of zware mishandeling. Ook staat hij terecht voor het beledigen van Vermeer. Dit blijkt uit de tenlastelegging, meldt het ANP.

Fan die 'Vermeer-pop' ophing verdacht van doodsbedreiging

De man uit Wageningen liet zijn onvrede blijken over de gevoelige transfer van Vermeer naar Feyenoord in de zomer van 2014. Dat deed Ferdi T. door aan de reling van De Arena een pop in een strop op te hangen. Achterop het shirt stonden rugnummer 1 en de naam Vermeer. De doelman deed destijds net als Ajax aangifte. De verdachte moet nu op 24 augustus voor de rechter verschijnen, zo laat het Openbaar Ministerie in Amsterdam weten.

Het incident rondom de meest recente editie van De Klassieker maakte destijds veel verontwaardigde reacties los, onder anderen van Ajax-trainer Frank de Boer en KNVB-voorzitter Michael van Praag. De aanklager betaald voetbal startte een onderzoek en oordeelde dat de Amsterdammers een boete van 10 duizend euro moesten betalen en de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen de Rotterdammers (2 april 2017 in de Eredivisie) zonder een deel van de harde kern moeten afwerken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen