'Familiestrijd' in huize Bellingham: jongste telg aast op record Jude Bellingham

Reacties

Terwijl de pas achttienjarige Jude Bellingham naam maakt bij Borussia Dortmund en bij Engeland op het EK te bewonderen was, timmert ook broertje Jobe (15) aan de weg. De jongste Bellingham kan nu zelfs een record afpakken van zijn bewierookte broer.

'Familiestrijd' in huize Bellingham: jongste telg aast op record Jude Bellingham
© Pro Shots

Vorig jaar zomer kwam Jude Bellingham op zijn zestiende over van Birmingham City, dat zo'n 23 miljoen euro voor de middenvelder ontving. Bellingham had toen pas één seizoen in de hoofdmacht gespeeld bij de club in het Championship. Bij Birmingham draait nu ook Jobe Bellingham warm voor zijn profdebuut.

Birmingham speelde afgelopen dinsdag in de EFL Cup tegen Colchester United en won met 1-0. Manager Lee Bowyer haalde de jongste Bellingham, die op 23 september zijn zestiende verjaardag viert, voor het eerst bij de wedstrijdselectie. Tot een invalbeurt kwam het nog niet voor Bellingham, die voornamelijk als rechtsbuiten speelt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Jobe Bellingham heeft nog ruim twee maanden om een record van zijn oudere broer Jude af te pakken. De middenvelder van Dortmund en Engeland debuteerde met zestien jaar en 38 dagen voor Birmingham City en werd daarmee de jongste debutant in de clubhistorie.

Droom
Jude Bellingham gunt zijn broertje het record, vertelde hij in gesprek met Sky. De Engels international zou het ook mooi vinden als Jobe een kans krijgt om naar Dortmund te komen. 'Dat zou zeker een droom zijn, maar de keuze is aan Jobe. Ik wil hem geen enkele druk opleggen. Als hij maar niet voor Schalke 04 gaat spelen', zei Jude Bellingham lachend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.