Familie Cruijff maakt geen haast met 'Johan Cruijff Arena'

Reacties

De Arena viert haar twintigjarig jubileum, maar is een kleine vijf maanden na het overlijden van Johan Cruijff nog altijd niet vernoemd naar de legendarische Nummer 14. De familie neemt daar de tijd voor.

Familie Cruijff maakt geen haast met 'Johan Cruijff Arena'

'Er zullen de komende periode zeker nog gesprekken over gevoerd gaan worden', laat Carole Thate namens het management van de familie Cruijff weten aan Voetbal International. 'Het is de vraag of de familie er voor open staat. Er zijn veel interessante ideeën geopperd door voornamelijk de buitenwacht.'

Ajax-fans tekenden massaal een petitie om de thuishaven naar de voetbalgrootheid te laten vernoemen en het stadsbestuur van Amsterdam liet al gauw weten een naamswijziging te steunen. Arena-directeur Henk Markerink zei zondag in gesprek met AT5 dat de naam wat hem betreft ook veranderd mag worden, maar dat er nog geen vervolg was gegeven aan de gesprekken met de familie en andere betrokkenen.

'Wat Henk zegt, klopt. We hebben de afgelopen periode gebruikt om ons niet op te laten jagen en zeker niet te laten leiden door wat men wil', zegt Thate. 'Het is de afgelopen periode nog niet de tijd geweest om dat uit te werken en grote stappen te nemen. Het heeft ook wat ons betreft absoluut geen haast. Het is natuurlijk geweldig dat het van buitenaf zo gestimuleerd wordt, maar wij gaan rustig kijken naar wat men wil met De Arena.' (Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.