Falende vedette Falcao leidt uitschakeling Colombia in

Peru plaatste zich verrassend als eerste voor de halve finale van de strijd om de Copa América. Na de gemiste strafschop van Falcao ging het mis voor Colombia (0-2).

Colombia ging als favoriet de wedstrijd in Córdoba in. De beste kansen waren dan ook voor de ploeg van bondscoach Claudio Borghi. In de 66ste minuut had Falcao een uitgelezen kans om zijn ongelukkige wedstrijd een positieve wending te geven. De spits van FC Porto schoot de bal uit de toegekende strafschop echter naast. Dayro Moreno zag drie minuten later zijn poging stranden op de paal.

Peru was de onderliggende partij, maar overleefde de reguliere speeltijd mede dankzij enkele knappe reddingen van keeper Raúl Fernández (foto). De doelman van Nice zag hoe aan de andere kant Carlos Lobatón in de eerste verlenging zijn invalbeurt opsierde met een treffer.

Colombia probeerde de dreigende uitschakeling te voorkomen, maar moest in 112ste minuut het hoofd definitief buigen. Juan Vargas bleef koel na een Peruaanse counter en schoot de bal even beheerst als onhoudbaar achter doelman Luis Enrique Martínez. Foto: VI Images