Falcao loodst Atlético naar tweede plek achter Barça

Atlético Madrid is opgeklommen naar de tweede positie in de Spaanse competitie. Door de 4-2 overwinning op Real Betis bedraagt de achterstand op Barcelona nu twee punten.

Salvador Agra opende na 26 minuten de score, maar zag twee minuten later hoe Radamel Falcao de stand alweer gelijk trok. Een eigen doelpunt van Juanfran bezorgde Betis op slag van rust weer een voorsprong.

In de tweede helft moest de thuisploeg na drie minuten met tien man verder, doordat Perquis een rode kaart ontving. De toegewezen strafschop werd verzilverd door Falcao, die zich daardoor met zeven doelpunten topscorer van de Primera División mag noemen. De Colombiaan maakte in de eerste vijf wedstrijden een doelpunt meer dan Lionel Messi.

Tien minuten later kwamen de Madrilenen door een doelpunt van Diego Costa op voorsprong. Nadat ook Joel Campbell moest inrukken met twee gele kaarten op zak, was het voor Atlético een eenvoudige opgave om het duel met een overwinning af te sluiten.

Atlético, dat de wedstrijd uiteindelijk door een goal van Raúl García met 2-4 won, staat door de zege tweede in de Spaanse competitie, Betis is zesde. Foto: VI Images