Falcao klaar voor concurrentiestrijd met Van Persie

Reacties

Robin van Persie kan zijn borst nat maken. Radamel Falcao nadert het moment dat hij weer een volledige wedstrijd kan spelen. De Colombiaanse spits accepteert het dat hij van manager Louis van Gaal nog geen echte kans heeft gekregen bij Manchester United, maar zou zijn verblijf op Old Trafford graag verlengen.

Falcao klaar voor concurrentiestrijd met Van Persie

Sinds United Falcao op de laatste dag van de transfermarkt huurde van AS Monaco, kwam de goalgetter pas drie keer in actie als basisspeler. Nadat de ex-speler van Atlético Madrid en FC Porto eind november zijn rentree maakte van een kuitblessure, die hem een maand aan de kant hield, moest hij het echter louter doen met invalbeurten. Uitgerekend in die periode begon Van Persie weer met het maken van doelpunten: vier in de laatste vier duels.

Van Gaal biechtte onlangs nog op dat de eerder dit seizoen niet topfitte Van Persie zijn basisplaats was kwijtgeraakt als er een volwaardig alternatief was geweest. Falcao kon aan die vacature geen invulling geven door zijn blessure. Juist nu Van Persie zijn topvorm lijkt te hervinden is de Colombiaan klaar voor zijn rentree. 'Ik zit nu bijna weer op honderd procent, ik ben benieuwd wanneer de coach besluit dat hij me weer meer wil gebruiken', zegt Falcao in gesprek met AP.

Van Gaal heeft sinds zijn komst naar Manchester al meerdere malen laten weten dat hij van blessures herstelde spelers niet te snel wil brengen. Falcao accepteert dat. 'We praten veel, de trainer en ik. Zijn filosofie respecteer ik. Ik heb een blessure gehad en moet daarom wachten op mijn kans. We hebben een paar erg goede spitsen in de selectie, dat is alleen maar goed voor iedereen. Dat betekent dat er altijd een gezonde vorm van concurrentie is.'

Omdat Falcao - in zijn tijd bij Porto, Atlético en Monaco goed voor 155 goals in vijf seizoenen - de weg naar het doel in het shirt van United alleen vond tegen Everton (2-1, red.) bestaan er twijfels of The Red Devils hem wel definitief moeten vastleggen. Als het aan de Colombiaan ligt, wordt de optie tot koop van 55 miljoen euro gelicht. 'Ik heb het hier goed naar mijn zin, wil hier echt graag blijven. Maar we moeten natuurlijk mijn situatie wel analyseren, of ik meer ga spelen en wat het bestuur besluit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.