Falcao kan AS Monaco niet redden, Stekelenburg ontbreekt

Reacties

AS Monaco is het seizoen in de Ligue 1 begonnen met een nederlaag tegen Lorient: 1-2. Bij de miljoenenploeg deed Maarten Stekelenburg nog niet mee, de teruggekeerde Radamel Falcao was als invaller trefzeker. Het leverde echter geen punten op.

Falcao kan AS Monaco niet redden, Stekelenburg ontbreekt

Sinds hij in januari tijdens een bekerwedstrijd tegen de amateurs van Mont d'Or Azergues een zware knieblessure opliep, speelde Falcao geen enkele officiële wedstrijd meer. Hij miste het WK, kon zich in deze voorbereiding pas weer laten zien en toonde zich direct een aantal keer van waarde voor zijn ploeg. Dat leek hij zondagavond wederom te gaan doen.

Al na tien minuten keken de steenrijke Mongasken, waar de van Fulham gehuurde doelman Maarten Stekelenburg nog niet speelgerechtigd was, in eigen huis tegen een achterstand aan. Aymen Abdennour maakte in het strafschopgebied een overtreding op Lorient-aanvaller Vincent Aboubakar, die de toegekende strafschop zelf benutte: 0-1. In het vervolg kreeg Monaco voldoende kansen, maar telkens lag de uitblinkende keeper Benjamin Lecomte in de weg.

Vlak voordat er een uur verstreken was, besloot de nieuwe trainer Leonardo Jardim dan ook om zijn Colombiaanse troef in te zetten. De Portugees, die Claudio Ranieri deze zomer kwam vervangen, zag even later echter hoe zijn landgenoot en aanvoerder Ricardo Carvalho zijn tweede gele kaart kreeg en dus mocht inrukken.

De gelijkmaker leek dan ook niet meer te gaan vallen, totdat Monaco ook een strafschop kreeg. Dimitar Berbatov ging naar de grond, waarna het Falcao wél lukte Lecomte te verschalken: 1-1. Monaco ging op zoek naar de winnende, maar kreeg het deksel in de slotfase op de neus. Valentin Lavigne rondde een counter af, waardoor de titelkandidaat uit Monaco al direct flinke averij opliep.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.