Falcao helpt Atlético langs Málaga en naast Barcelona

Atlético Madrid heeft zondagavond geprofiteerd van het gelijkspel in El Clásico. De ploeg van trainer Diego Simeone won in eigen huis met 2-1 van Málaga, waardoor het op gelijke hoogte komt met koploper Barcelona.

Atlético kwam na zes minuten al op voorsprong. De van een dijbeenblessure herstelde Radamel Falcao kopte al vallend de 1-0 op het scorebord. Met dat doelpunt evenaarde de Colombiaan Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, die net als de Colombiaan tot dusver acht keer scoorden in competitieverband.

Málaga liet zich niet uit het veld slaan door de vroege tegentreffer en voorkwam dat Atlético de score kon uitbreiden. Naarmate de tweede helft vorderde kwam de Champions League-deelnemer zelf ook steeds vaker in de buurt van het vijandelijke doel. Dat resulteerde tien minuten voor rust in de gelijkmaker van Roque Santa Cruz, die op aangeven van Nacho Monreal raak kopte.

In de tweede helft miste Falcao na een voorzet van Adrián de kans om zijn ploeg van dichtbij op voorsprong te zetten. Vlak voor tijd had de aanvaller alsnog zijn zin. Bij een vrije trap maakte hij het Málaga-aanvoerder Weligton dusdanig moeilijk, dat de bal in het Málaga-doel verdween.

Door de late overwinning heeft Atlético na zeven duels negentien punten verzameld. Dat zijn er weliswaar evenveel als Barcelona, maar de Catalanen blijven door een beter doelsaldo lijstaanvoerder. Málaga blijft derde. Foto: VI Images