Falcao denkt Van Gaal alsnog te kunnen overtuigen

Reacties

Radamel Falcao is ervan overtuigd dat hij alsnog een permanent verblijf bij Manchester United kan afdwingen. De 29-jarige spits kwam tot nu toe niet echt uit de verf op Old Trafford, maar zijn succesvolle optredens voor Colombia sterken hem in zijn zelfvertrouwen.

Falcao denkt Van Gaal alsnog te kunnen overtuigen

Sinds Falcao op de laatste dag van de zomerse transfermarkt op huurbasis overkwam van AS Monaco scoorde hij slechts zes keer voor United. Zijn laatste treffer dateerde bovendien van 31 januari. In de oefenduels met Bahrein (6-0) en Koeweit (3-1) doorbrak El Tigre die doelpuntendroogte. In totaal scoorde hij drie keer.

'Zoals ik eerder al heb ik gezegd: ik heb minuten nodig, ik moet een paar wedstrijden achter elkaar spelen. Hier bij de nationale ploeg heb ik die kans gekregen', lichtte hij zijn trefzekerheid toe. Louis van Gaal hield hem bij United de laatste weken juist op de bank, maar Falcao laat zich niet uit het veld slaan. 'Omdat ik heb gescoord, keer ik nu met meer zelfvertrouwen terug naar Manchester.'

Toekomst
Bij de nummer vier van de Premier League heeft Falcao nog acht competitieduels om de clubleiding ertoe te bewegen de optie van zestig miljoen euro in zijn huurcontract te lichten. 'Ik heb er alle vertrouwen in dat me dat lukt', stelt Falcao. 'Als het seizoen ten einde is, ga ik er eens goed voor zitten om na te denken over mijn toekomst en wat het beste is voor mijn carrière.'

Mocht die toekomst toch niet op Old Trafford liggen, dan hoeft Falcao met zijn staat van dienst waarschijnlijk niet lang te wachten op een nieuwe werkgever. Hij scoorde immers aan de lopende band bij zijn vorige clubs FC Porto (72 goals in 87 duels), Atlético Madrid (70 in 90) en Monaco (13 in 22), waar hij nog een contract heeft tot medio 2018.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.