Falcao bezorgt Monaco met rake kopbal eerste winst

De in de basis teruggekeerde Radamel Falcao heeft AS Monaco zondagavond de eerste overwinning van het seizoen bezorgd. De Colombiaanse sterspeler van de miljoenenploeg knikte vlak voor rust de enige treffer van de avond binnen in het duel met FC Nantes: 0-1.

AS Monaco was in de uitwedstrijd in en tegen Nantes op zoek naar de eerste overwinning. De Monegasken stonden voorafgaand aan het treffen op nul punten, na verliespartijen tegen Lorient (2-1) en Bordeaux (4-1).

Na een klein halfuur mocht de thuisploeg het van elf meter proberen. AS Monaco-doelman Danijel Subasic haalde Yacine Bammou onderuit, waarna de scheidsrechter floot voor een strafschop. Serge Gakpé ging achter de bal staan, maar de met een gele kaart bestrafte Subasic, die Stekelenburg buiten de basiself hield, keerde de inzet van de Franse aanvaller.

Kort voor het rustsignaal was het dan alsnog AS Monaco dat op voorsprong kwam. Layvin Kurzawa stoomde op aan de linkerkant en produceerde een afgemeten voorzet op het voorhoofd van Radamel Falcao. De Colombiaanse spits knikte het projectiel keihard binnen, zij het met enige medewerking van de doelman.

De voorsprong van Monaco kwam na de treffer van Falcao - die in de tweede helft het veld verliet voor invaller Dimitar Berbatrov - meerdere keren in gevaar, maar keer op keer wist de thuisploeg het doel niet te vinden, lag er een verdediger in de baan van het schot of bood het aluminium uitkomst voor de Monegasken. Met de eerste driepunter op zak neemt de ploeg van trainer Leonardo Jardim voorlopig afstand van de onderste plaatsen.