Falcao bezorgt Atlético Madrid Super Cup met hattrick

Europa League-winnaar Atlético Madrid heeft Champions League-houder Chelsea in Monaco met 4-1 gedeclasseerd. Aanvaller Radamel Falcao eiste met een hattrick de absolute hoofdrol op.

Falcao bezorgde Atlético eind vorig seizoen nog de Europa League met twee doelpunten in de fniale tegen Athletic de Bilbao en bewees tegen Chelsea opnieuw zijn waarde voor de ploeg van trainer Diego Simeone. Met drie treffers in de eerste helft legde hij de basis voor de zege in de strijd om de Europese Super Cup.

Na vier minuten schoot de Colombiaan een voorzet van Filipe Luís nog van dichtbij op de lat, maar twee minuten later was het wel raak toen hij doelman Petr Cech uiterst beheerst passeerde met een stift, die tussen de verdedigers Gary Cahill en David Luiz door via de binnenkant van de paal in het Chelsea-doel belandde.

Nadat Adrián tien minuten later nog op Cech stuitte, liet Falcao de Tsjechische goalie even later wel kansloos door met een gekruld schot in de verre kruising de voorsprong te verdubbelen. Tien minuten voor rust was El Tigre met een kopbal op de paal al dicht bij zijn hattrick, die er vlak voor rust op aangeven van Arda Turan alsnog kwam.

Chelsea kon daar bar weinig tegenover stellen. Opmerkelijk was dat het elftal van Roberto Di Matteo het meest in balbezit was, maar dat het zich telkens liet verrassen door de venijnige counters van Los Rojiblancos.

Ook in het begin van de tweede helft kwamen The Blues niet verder dan ongevaarlijke schoten van Fernando Torres en Eden Hazard. De rampavond van de Londenaren werd compleet toen verdediger Miranda bij een vrije trap de vierde Atlético-treffer van de avond maakte.

Gary Cahill nam een kwartier voor tijd nog de Londense eretreffer voor zijn rekening door bij een hoekschop te profiteren van chaos in de Spaanse defensie, maar tot een serieuze inhaalrace van de Londenaren leidde dat niet meer.

Voor Atlético is het de tweede Super Cup in de clubhistorie. Twee jaar geleden legde het als Europa League-winnaar eveneens beslag op de Europese trofee. Destijds versloeg het CL-winaar Internazionale met 2-0 dankzij treffers van José Antonio Reyes en Sergio Agüero. Foto: VI Images