Faillissement Veendam nadert na weigering investeerders

BV Veendam staat aan de rand van de afgrond na de weigering van een groep investeerders het acute liquiditeitsprobleem op te lossen.

Faillissement Veendam nadert na weigering investeerders

Hoofsponsor Koos Gjaltema bood eind februari de helpende hand door de salarissen voor één maand voor zijn rekening te nemen, maar op een vergelijkbare steun hoeft Veendam niet meer te rekenen.

Investeerders onder leiding van Gjaltema hebben besloten op dit moment geen bijdrage te leveren om het liquiditeitstekort van Veendam op te lossen, op korte én lange termijn. De tijdsdruk, de hoogte van de investeringen en de ongewisse toekomst liggen ten grondslag aan deze beslissing.

Met de weigering van de investeerders is het einde van het betaald voetbal in Veendam een stap dichterbij gekomen. De Groningse club moet op zeer korte termijn met een oplossing komen voor de financiële problemen.

Interim-directeur Piet Scholtens rekende vorige week al voor dat Veendam nog vierhonderdduizend euro nodig heeft om het seizoen af te maken. 'Er moet deze week echt geld op tafel komen.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen